cottona-recept-quiche

Quiche recept – Zomerse quiche met snijbiet en geitenkaas

Iedereen kent de traditionele Quiche Lorraine. Een smakelijke quiche met kaas en spek. Heerlijk voor een koude winterdag, maar te zwaar voor de zomer. Daarom een lekker luchtig zomers quiche recept met snijbiet en geitenkaas.

Snijbiet staat hoog op de lijst van vergeten groenten. Dit komt omdat snijbiet beperkt houdbaar is. Na het oogsten kun je snijbiet het beste dezelfde dag bereiden. In de supermarkt kom je snijbiet daarom meestal niet tegen. Maar grote kans dat je ze bij een biologische groenteboer wel kunt vinden. Heb je een eigen moestuin? Dan is snijbiet een echte aanrader. Makkelijk te kweken en heel fraai om te zien door de prachtige kleuren.

Snijbiet is niet alleen lekker van smaak maar ook een lust voor het oog op je bord. Laat je verrassen door dit recept. Schort om en aan de slag!

cottona-recept-quiche

Tafelkleed buitencollectie strand, schort oester, servetten katoencollectie grijsbruin. Beelden: Cottona

Ingrediënten

Bodem
– 80 g boter
– 80 g roomkaas
– 200 g bloem
– 1 tl bakpoeder

Gebruik een springvorm van 28 cm Ø en bedek de bodem met bakpapier.

Quiche vulling
– 600 g snijbiet
– paar kleine bietjes
– 150 g verse geitenkaas
– 3 eieren
– 50 g geraspte parmezaanse kaas

Voor de crumble
25 g havermoutvlokken
25 g noten
2 el honing

Quiche bereiding

Start met het bereiden van de bodem. Kneed de boter, roomkaas en bloem tot een kruimelig deeg. Voeg het bakpoeder en een eetlepel water toe. Kneed het deeg tot het soepel aanvoelt. Bestrooi je werkblad met wat bloem en rol het deeg uit zodat het mooi in de springvorm past. Zet de vorm nog even in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180°C. Breng een pan met water aan de kook. Voeg hier een snufje zout aan toe. Snijd de bietjes in grove stukken en kook ze 10 minuten. Schud ze af en laat de bietjes afkoelen. Als de bietjes zijn afgekoeld kun je makkelijk het schilletje verwijderen. Was het blad van de snijbiet en snijd deze in fijne stukjes. Doe de snijbiet in een pan met water en breng deze kort aan de kook. Zodra de bladeren geslonken zijn kun je ze afgieten met een vergiet. Zorg ervoor dat er zo min mogelijk vocht achterblijft.
Klop de eieren los en voeg hier de geitenkaas in kleine stukjes aan toe. Rasp de parmezaanse kaas en voeg deze toe.

Doe de ingrediënten voor de crumble allemaal samen in een keukenmachine en maal deze grof.

Haal de springvorm uit de koelkast en bekleed de bodem met de bietjes en de snijbiet. Schud het eiermengsel er voorzichtig overheen. Maak de taart af met de crumble.
Bak de quiche 40 minuten in de oven.

Laat de quiche 5 minuten afkoelen. Dek de tuintafel, geniet van de zomer en van deze heerlijke quiche. Heb je nog een restje over? Bewaar dit om koud te eten tijdens de lunch de volgende dag.

cottona-recept-quiche

Tafelkleed buitencollectie strand, servetten katoencollectie grijsbruin. Beelden: Cottona

Op de foto: Tafelkleed buitencollectie strand, servetten katoencollectie grijsbruin, schort oester Cottona  Foto’s: Cottona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*